Riemer: "Dolberg, Amuzu en N'Diaye niet inzetbaar"

VRIJDAG, 29 SEPTEMBER 2023, 21:06 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Kasper Dolberg en Francis Amuzu raken niet speelklaar voor de wedstrijd van morgen tegen Eupen. Dat vertelde coach Brian Riemer op zijn persconferentie vanmiddag. Ook Moussa N'Diaye en Benito Raman zijn niet inzetbaar. Dat Thomas Delaney (sleutelbeekbreuk) langere tijd out is, was al bekend.

"Drie spelers vielen uit tijdens de laatste werdstrijd en geen van de drie is beschikbaar voor de wedstrijd van morgen", zo begon Riemer vanmiddag zijn persconferentie. "Het goede nieuws is wel dat enkel Thomas Delaney langere tijd out is. Wellicht voor zes weken."

Francis Amuzu en Kasper Dolberg verwacht hij wel snel terug. "Francis sukkelt een beetje met iet aan de heup. Hij zou klaar moeten raken voor volgende week. Kasper trainde vandaag, we hoopten op het beste, maar hij is niet beschikbaar morgen. Hij kreeg een stevige klap op de spier. Hij zal morgen nog niet honderd procent kunnen sprinten en op de bal trappen."

Riemer vertelde verder dat ook Moussa N'Diaye nog out is. "Hij heeft een klein probleem aan de nek. We hebben het onder controle, maar het is wat zien van week tot week. De volgende dagen zien we verder, maar deze week trainde hij niet." 

Als allerlaatste bij de blessure-update vermeldde Riemer de naam van Benito Raman. "Hij is ziek en is ook niet beschikbaar om geselecteerd te worden."

"Het goede nieuws is dat we veel goede spelers in het team hebben. Veel jongens hebben gewacht op een kans om erin te komen en zichzelf te tonen", besloot de coach.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.