Povere wedstrijd levert weer gelijkspel op

ZONDAG, 24 SEPTEMBER 2023, 20:41 - TCV

WEDSTRIJDEN Anderlecht heeft een 1-0 voorsprong niet kunnen vasthouden tegen Club Brugge. Een doelpunt voor rust van Dolberg werd door Skov Olsen weggevaagd met de gelijkmaker na rust. Anderlecht begon energiek, maar Club kwam beter in de wedstrijd. Voor rust moest Paars-wit zowel Dolberg als Delaney wisselen door een blessure. Het is vooral afwachten hoe erg de schouderblessure van Delaney is. Na rust kreeg Hazard een grote kans om de voorsprong te verdubbelen, maar het was Skov Olsen die scoorde. In de slotfase viel er niet al te veel meer te beleven.

Anderlecht zette meteen hoog druk in de beginfase, maar na zes minuten was de eerste mogelijkheid voor Sabbe die zijn volley miste. Anderlecht was in de eerste twintig minuten erg gretig, maar tot doelgevaar leidde dat niet.

Paars-wit kon logischerwijze die druk niet aanhouden en Club kwam beter in de wedstrijd. In minuut 27 maakte Vertonghen een goeie pass naar Skov Olsen onschadelijk en kon De Cuyper naar doel trappen. Anderlecht had het zeer moeilijk om in deze fase de bal in de buurt van Mignolet te krijgen, maar in minuut 40 werd een afgeweken voorzet van Amuzu goed door Sardella terug gekopt waar Dolberg Mechele verraste en al vallend de 1-0 in doel kopte.

Dit was echter het laatste wapenfeit van de Deense aanvaller die na een eerdere botsing met zijn knie tegen Mechele de strijd moest staken. En voor de rust verloor Anderlecht nog een Deen. Delaney kwam slecht neer op de schouder en het wordt afwachten hoe erg deze blessure is.

Na rust trok Club meteen naar voor en wachtte Paars-wit af. Een kwartier na rust zat Anderlecht weer beter in de wedstrijd en kreeg Hazard een grote kans op de 2-0. Sardella zette zich door, maar Hazard knalde hard over.

Sardella deed het aanvallend dus wel goed, maar door laconiek ingrijpen van de rechtsback kon Club uitbreken. Omdat onder andere DIawara veel te hoog stond op dat moment mocht Zinckernagel lang lopen en hij bediende uiteindelijk Skov Olsen die met een plaatsbal Schmeichel klopte met een laag schot in de verste hoek.

Een kwartier voor tijd kwamen Flips en Dreyer de vermoeide Amuzu en Hazard vervangen. Dryer onderschepte meteen een slechte pass van Boyata, maar zijn schot was ondermaats. Tien minuten voor tijd lette Debast goed op bij een uitbraak van Thiago. Het vet was bij beide clubs ondertussen al een tijdje van de soep.

Met zes minuten extra werd er zoals elk weekend flink doorgerekend qua extra tijd. Jutgla trapte nog naar de verste hoek, maar wel een meter over. Anderlecht was na de kans van Hazard aanvallend monddood. Zo kwam er bijvoorbeeld geen enkele voorzet richting Vazquez en brachten de aanvallende wissels heel weinig. Uiteraard verloor Anderlecht met Dolberg en Delaney ook veel kwaliteit.

Volgend weekend moet Anderlecht naar het verrassend sterke Eupen en na drie gelijke spelen zou een overwinning zeker niet misstaan.