Amuzu: "Begrijp dat fans gefrustreerd over me zijn"

ZATERDAG, 23 SEPTEMBER 2023, 22:28 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Vaak geeft Francis Amuzu geen interviews, maar in Het Nieuwsblad van dit weekend doet hij het nog eens. Hij heeft het onder meer over zijn gemiste transfer, de komst van Thorgan Hazard en de kritiek van de supporters. "Als ik een actie maak, volgt nog te vaak een slechte voorzet."

Amuzu vertelt dat hij het er niet moeilijk mee had dat hij geen transfer maakte deze zomer. "Het klopt dat mij gezegd was dat ik deze zomer eventueel een stap kon zetten, maar nu zijn er andere mensen dan toen", aldus de winger, die aangeeft dat hij niet kost wat kost naar Olympiakos wilde. "Ik stond ervoor open als het lukte. Het lukte niet en dat is geen probleem."

Amuzu geeft aan dat hij zich nu wil concentreren op Anderlecht en een topseizoen wil spelen. "Als ik meer scoor, zal er ook meer interesse komen", zo zegt hij.

Meer scoren, daar zegt hij het. Bij veel fans ligt Amuzu niet in de bovenste schuif omdat hij te weinig efficiënt is in de zone van de waarheid. "Ik moet zeggen dat ik wel begrijp dat de fans een beetje gefrustreerd zijn over mij", zo vertelt hij. De Mechelaar geeft aan dat hij beseft dat zijn efficiëntie beter moet. "Als ik een actie maak, volgt er nog te vaak een slechte voorzet. Ik zou nog vaker moeten scoren. Dat moet beter."

Amuzu weet het dus en werkt eraan. Na elke trainingen blijft hij op het veld om extra te werken of afwerking. "Nu moet ik proberen om in wedstrijden rustiger te blijven."

Als invaller scoorde Amuzu dit seizoen al twee keer. Met Thorgan Hazard kreeg hij er echter nog een stevige concurrent bij. "Ik was blij met zijn komst", aldus Amuzu. "Ik ben niet bang geworden, maar blij dat we er een goede speler bij krijgen. Volgens mij kunnen we perfect samen spelen."

Bron: Het Nieuwsblad (Yanko Beeckman)



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.