RSCA Futures lijden thuisnederlaag tegen Patro Eisden (video)

ZATERDAG, 16 SEPTEMBER 2023, 20:44 - Garrincha

WEDSTRIJDEN De RSCA Futures hebben vanmiddag met 1-3 verloren van Patro Eisden. Nochtans bracht verloren zoon Antoine Colassin (foto) de Futures al na twee minuten op voorsprong. Door deze nederlaag bengelen de Futures nu aan de start in het klassement.

Colassin raakte net als Mo Bouchouari niet weg deze zomer. Beiden mochten daarom vanmiddag voor het eerst aantreden bij de Futures. Na een knappe doorsteekbal van Baouf opende Colassin na anderhalve minuut de score. Iets voorbij het kwartier hing Dansoko de bordjes gelijk door te scoren na een listige vrije trap van de ervaren Kis. Via Colassin, Degreef en Angulo kreeg Anderlecht voor de rust nog wat kansen. Bamona was echter het dichtst bij een doelpunt: zijn poging strandde tegen de lat.

Na de pauze schilderde debutant Stef Peeters, in de zomer ook nog in beeld bij Anderlecht, een hoekschop op het hoofd van Sigurdarson. Die kopte de 1-2 voorbij Vercauteren. In de slotfase maakte invaller Sam er nog 1-3 van.

Met vier op vijftien staan de RSCA Futures momenteel derde laatste.

Score: 1-3
Goal(s): 2' Colassin (1-0), 17' Dansoko (1-1), 54' Sugurdarson (1-2), 87' Sam (1-3)

RSCA Futures:Vercauteren, Bouchouari, Baouf, Lapage, Moutha-Sebtaoui (81' Diallo), Tajaouart, Degreef (61' Montegnies), Medel (75' Vergeylen), Monticelli (61' N. Engwanda), Angulo, Colassin
Patro Eisden:Belin, Dijkhuizen, Renson, Corstjens, Kis, Pietermaat, Pierrot (62' Gueroui), Bamona (74' Ferber), Peeters (74' Bounou), Dansoko (85' Bammens), Sigurdarson (85' Sam)

Geel: 11' Pietermaat, 19' Dijkhuizen, 21' Bouchouari, 24' Angulo, 37' Pierrot, 51' Moutha-Sebtaui, 90+4' Belin

Scheidsrechter: Massimiliano Ledda
Stadion: Koning Boudewijnstadion

Bron: © Eigen redactie