Riemer: "Balbezit is niet mijn prioriteit"

ZATERDAG, 16 SEPTEMBER 2023, 08:21 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Tijdens de persconferentie gisterennamiddag te  Anderlecht gaf Brian Riemer zijn mening over het werk dat Jesper Fredberg deze zomer heeft verricht.  "Wat een prachtige wereld!" Zo zou je zijn beoordeling van RSCA's mercato kunnen parafraseren: geweldig. "Ik ben gelukkig".

Welke rol ziet Riemer weggelegd voor Thorgan Hazard? "Thorgan kan verstandig tussen de linies van de tegenstander lopen. Hij kan dat doen vanuit een positie op de flank of vanuit een centrale rol. We hebben laten zien dat we heel flexibel kunnen zijn als het gaat om het organiseren van ons middenveld. Bovendien kunnen we Thorgan dankzij zijn balbezit ook gebruiken om vanonder de druk van de tegenstander te komen."

Brian Riemer moest antwoord geven op de vraag of hij zijn voetbalfilosofie moest aanpassen aan Thorgan Hazard. De Rode Duivel is een speler die van de bal houdt, of in ieder geval eist dat het team de bal heeft. Onder Riemer heeft Anderlecht dit seizoen gemiddeld 48% balbezit gehad in zes competitiewedstrijden. Dit is niet het soort voetbal waar Thorgan Hazard zich prettig bij voelt.

"Elke wedstrijd had een andere identiteit. Thorgan heeft de kwaliteiten die nodig zijn om dat beeld te veranderen. Hij kan ons helpen om langer in balbezit te blijven. Maar ik wil één ding duidelijk maken: het is niet mijn bedoeling om elke wedstrijd meer balbezit te hebben dan de tegenstander. Balbezit is niet mijn prioriteit. Als ik moet kiezen tussen veel balbezit maar geen kansen en minder balbezit maar wel kansen, dan kies ik voor de tweede optie.

Bron: © Eigen redactie



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.