"100 miljoen euro nodig om ambitie waar te maken"

WOENSDAG, 17 MEI 2023, 15:27 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Komt er dan toch geen 'nieuwe' kapitaalsverhoging? Humo pakt deze week opnieuw uit met een artikel over de bedrijfsvoering van Anderlecht. Volgens bronnen binnen de club is de kapitaalverhoging die onlangs werd aangekondigd, geen nieuwe, maar maakt deze nog deel uit van de kapitaalverhoging van eind 2021.

Eind 2021 kondigde Anderlecht een kapitaalsverhoging van 42 miljoen euro aan. Een daad die nodig was om de club te behoeden van het faillissement. Een kwart van dat bedrag zou meteen worden geïnjecteerd. Eind vorig seizoen volgde 15 procent. Nu zou nog eens 25 procent moeten opgehaald worden. Eind 2026 zou dan het laatste deel volgen. "Wouter heeft zich echter meteen geprofileerd en het totále bedrag gecommuniceerd. Voor de zoveelste keer strooide hij zand in de ogen van de fans", citeert Humo bronnen dicht bij de club.

In een reactie laat hoofdaandeelhouder Marc Coucke weten dat er wellicht toch een niéuwe kapitaalsverhoging zou komen. "De resterende stukken van de vorige kapitaalverhoging zijn recent volgestort", aldus Coucke. "Wouter sprak inderdaad van een nieuwe kapitaalverhoging. Of die er zeker komt? Vermoedelijk. Zeker is het pas als alles rond is, natuurlijk."

Humo vroeg een financieel expert om de cijfers van Anderlecht door te lichten. Zijn conclusie is opvallend: als Anderlecht de ambitie op volgend jaar mee te strijden voor de top vier (wat voorzitter Vandenhaute na de raad van bestuur twee weken geleden verkondigde) wil waarmaken, is een investering van 100 miljoen euro nodig. "Er is geen andere uitweg dan dat er een aandeelhouder bij komt of dat een kapitaalkrachtige partij de club overneemt", aldus de expert.

Humo liet ook uitzoeken voor welk bedrag Vandenhaute zich zou hebben ingekocht bij Anderlecht. De zoektocht leverde het cijfer van 1,65 miljoen euro op.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.