RSCA Futures leiden opnieuw zware nederlaag

ZATERDAG, 8 APRIL 2023, 22:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Het vat lijkt volledig af bij de RSCA Futures. In de zesde wedstrijd van de Champions Play-offs leden ze hun vijfde nederlaag. Titelkandidaat Beveren was net als vorige week een maatje te groot. Toen werd het 0-4, vanavond 4-1.

Futures-coach Guillaume Gillet startte met Lucas Stassin op de bank. Simion Michez (foto) mocht hierdoor centraal in de spits acteren. Opvallend: hij is eigenlijk een flankaanvaller en speelde ook al op de backpositie.

Toch leek het goed uit te pakken, want kort na de rust zette Michez paars-wit op voorsprong. Nils De Wilde zorgde voor de assist. De thuisploeg, die met RWDM vol voor de titel strijdt, reageerde met een dubbele wissel. Niet veel later zette topschutter Thiemo Barry de stand weer gelijk.

Na de gelijkmaker drukte Beveren door en liep het uit tot 4-1. En zo is dit al de vijfde nederlaag op rij voor de RSCA Futures, de derde met vier tegendoelpunten. 

In de slotfase mocht Nail Moutha-Sebtaoui, een 17-jarige verdediger, nog debuteren. Hij kwam in de plaats van Henrik Bellmann, die het terrein geblesseerd moest verlaten. Op het eerste zicht lijkt het een ernstige knieblessure te zijn.

Score: 4-1
Goal(s): 49' Michez (0-1), 57' Barry (1-1), 71' Mbokani (2-1), 80' Ismaheel (3-1), 86' Everton Luiz (4-1)

Beveren:Reus, Wuytens, Vukotic (88' Filipovic, Bateau, Hoggas (53' Everton Luiz), Verstraete, Hrncar (77' Ismaheel), Corryn, Nsimba (53' Ribeiro Costa), Barry, Mbokani (88' Coopman)
RSCA Futures:Vercauteren, Ishaq (89' Monticelli), Lissens, Lapage, Masscho, Sadiki, Engwanda, De Wilde (76' Ismaili), Bellmann (89' Moutha-Sebtaoui), Michez (66' Stassin), Camara (77' Takidine)

Geel: 60' Verstraete, 90+1' Everton Luiz, 90+1' Engwanda, 90+2' Lapage
Rood: /

Scheidsrechter: Alexandra Boucaut
Stadion: Freethiel



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.