"Killian is het DNA van Anderlecht"

DONDERDAG, 16 FEBRUARI 2023, 15:20 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Na twee moeilijke jaren komt Killian Sardella weer aan de oppervlakte. In het Nieuwsblad vertelt zijn moeder vandaag over de moeilijke periode. "Killian kwam te vroeg bij de A-kern", stelt ze. "De vele slechte dingen die ik over hem las, waren een soort marteling."

Je zou het haast vergeten, maar Sardella is nog steeds maar 20 jaar. Amper 17 was hij toen Vincent Kompany hem bij de A-kern haalde. "Toen Killian me vertelde dat hij bij de A-kern kwam, dacht ik dat het een grap was", vertelt zijn mama Cécile Mbamba. "Toen hij tegen Mbokani moest spelen, dacht ik dat die hem zou opeten."

Volgens moeder Sardella was het niet de gemakkelijkste periode. "Het moeilijkste was na de wedstrijd", zegt ze. Ze beschrijft hoe Killian na westrijden vaak niet kon slapen, maar de dag nadien wel gewoon naar school moest. "Gelukkig is hij extreem gedisciplineerd."

Moeilijke periode

Het eeste anderhalf jaar speelde Sardella vaak. Helaas niet altijd foutloos. Toen Kompany op een bepaald moment linksback Mykhaylichenko op de voorkeur gaf om rechts achteraan te spelen, knakte er iets. "Hij was woedend en begreep er niets van", blijkt moeder Cécile terug. Ze vertelt ook wel dat Killian besefte dat de Kompany zoiets niet zonder reden deed.

Pers en publiek konden soms hard zijn voor de jonge verdediger. "Ik las veel slechts over hem. Dat was een soort marteling voor mij", zegt Killians mama. Hoewel haar zoon vertelde zulke dingen niet te lezen, kon ze het niet laten.

Omdat hij bij de A-kern niet meer aan de bak kwam, ging Sardella terug met de beloften meespelen. "Mentaal was dat een erg moeilijke periode. Ik was zijn privé psychologe", aldus Cécile. Ze vertelt hij Killian haar eens belde voor een wedstrijd. "Het ging echt slecht met hem. Hij had het gevoel dat hij voor niets naar die wedstrijd ging." Volgens zijn moedeer had Killian het gevoel niet meer bij de A-ploeg te horen."

Opnieuw vertrouwen

De komst van Brian Riemer veranderde veel. Afgelopen weekend vertelde Sardella al dat hij veel vertrouwen voelt van de coach. Zo wilde hij in januari vertrekken om elders speelminuten te zoeken. "Maar Anderlecht wilde hem niet laten gaan", zegt zijn mama. 

Door het mislopen van linksback Harri Toffolo en minder presteren van Moussa N'Diaye kreeg Sardella enkele weken geleden zijn kans als linksback. Die kans is hij met beide handen aan het grijpen. "Killian geniet nu weer van elk moment op het veld", zegt zijn mama. "Maar zijn echte niveau heeft hij nog niet laten zien."

Vertrek door grote poort

Volgens zijn moeder beschikt Sardella over een uitstekende mentaliteit en ze is ervan overtuigd dat hij het daardoor ver zal schoppen. "Killian hééft maar één droom: doorbreken bij Anderlecht. Ook al duurt het wat langer dan ergens anders." Pas daarna wil hij de club verlaten. Door de grote poort.

Tijdens de moeilijke periode kreeg Sardella soms als kritiek dat hij niet past in het Anderlecht-DNA. "Deze mensen wil ik antwoorden dat Killian het DNA van Anderlecht is."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.