Officieel: Dreyer eerste winteraanwinst

ZONDAG, 15 JANUARI 2023, 09:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Anderlecht heeft zopas de transfer van Anders Dreyer bekendgemaakt. De Deen komt over van Midtjylland en tekent voor 4,5 jaar. "Dit was een unieke kans om een speler als Anders binnen te halen", vertelt CEO Sports Jesper Fredberg.

Dreyer heeft een marktwaarde die geraamd wordt op 9 miljoen euro, maar zijn contract bij Midtjylland bevatte een clausule waardoor hij voor 4,25 miljoen euro kon vertrekken. Daarvan heeft Anderlecht nu gebruik gemaakt.

"Anders is een echte team player, hij is beslissend en heeft veel individuele kwaliteiten. Als hardwerkende en slimme speler is hij even goed zonder bal", omschrijft Fredberg zijn aankoop. "Hij is jong, maar heeft wel al veel ervaring op zijn teller. En bovenal passen zijn kwaliteiten perfect bij de speelstijl die we bij de club aan het implementeren zijn. We hebben Anders ook leren kennen als iemand met een goede mentaliteit, wat voor ons ook belangrijk is."

Dreyer is een flankaanvaller van 24 jaar. Hij speelde honderd wedstrijden voor Midtjylland. Daarin scoorde hij 35 keer en gaf hij 29 assists. Hij speelde ook al twee keer voor de Deense nationale ploeg.

Dreyer zal bij Anderlecht met nummer 36 spelen.




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.