Hoge loon hoofdreden van vertrek Kindermans

MAANDAG, 9 JANUARI 2023, 22:01 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens Het Laatste Nieuws heeft ook het vertrek van Jean Kindermans te maken met het salaris dat hij verdient. Gezien zijn verdiensten in het verleden heeft hij een erg fraai bediendencontract. Daarnaast krijgt hij bonussen wanneer jongeren doorstromen naar de A-kern of een mooie transfer maken.

Het salaris dat Kindermans verdienst, zou erg hoog liggen. "Niet marktconform", zo zou voorzitter Wouter Vandenhaute het omschreven hebben tijdens een recente raad van bestuur. 

Naast het financiële zijn er ook de meningsverschillen. Volgens Het Laatste Nieuws toont Vandenhaute wel degelijk waardering voor het werk van Kindermans, maar ziet hij nog ruimte voor modernisering. Meer werken met data, bijvoorbeeld. Kindermans van zijn kant ziet dan weer hoe het DNA van Anderlecht alsmaar afbrokkelt.

Kindermans zou recht hebben op een ontslagvergoeding van 18 maanden salaris en niet van zin zijn om zelf op te stappen. Er wordt nu onderhandeld over de periode van zijn vertrek en de ontslagvergoeding.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.