Sacha Kljestan gaat met voetbalpensioen

DONDERDAG, 5 JANUARI 2023, 20:40 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Op zijn 37 heeft Sacha Kljestan vandaag zijn afscheid als profvoetballer aangekondigd. De Amerikaan speelde tussen 2010 en 2015 voor Anderlecht. Met paars-wit won de vlotscorende middenvelder drie landstitels en vier Supercups.

"Als je me kent, dan weet je dat dit een emotionele en moeilijke dag is. Ik hou zoveel van het spelletje. Maar nu ben ik eindelijk klaar voor een volgend hoofdstuk in mijn leven", schrijft Kljestan op Twitter. "Voetbal, bedankt om me overal op deze wereld heen te brengen."

Kljestan beschrijft hoe hij gedurende zeventien jaren zijn droom beleefde. "Als tiener haastte ik me van school naar huis om de tweede helft van Champions League-wedstrijden te zien. Jaren later speelde ik zelf drie seizoenen op rij in de Champions League", verwijst hij naar zijn Anderlecht-periode.

177 wedstrijden, 25 doelpunten

Kljestan kwam in de zomer van 2010 als 25-jarige international van Chivas USA naar Anderlecht. Al snel veroverde hij een basisplaats en hoewel niet altijd even onbetwist, zou hij die gedurende vier seizoenen grotendeels behouden. De Amerikaan was een loper die zorgde voor evenwicht op het paars-witte middenveld. De altijd goedgeluimde Kljestan met het fijne snorretje pikte ook regelmatig zijn doelpunt mee. In totaal scoorde hij er 25 voor Anderlecht. 

In het seizoen 2014-2015 verloor Kljestan zijn basisplaats. In de winter liet paars-wit hem terugkeren naar de Verenigde Staten, waar hij tekende voor New York Red Bulls. Drie jaar lang was hij daar van grote waarde. Nadien volgden nog twee jaar Orlando en drie jaar Los Angeles FC. 

Als international was Kljestan erbij op de Olympische Spelen van 2008 in Peking (waar hij ook twee keer scoorde) en speelde hij nadien 52 keer voor de Amerikaanse A-ploeg (zes doelpunten).

 


 




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.