Flankvoorzetten leiden al te vaak tot tegengoals

MAANDAG, 31 OKTOBER 2022, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE Van de laatste tien doelpunten die Anderlecht incasseerde, vielen er maar liefst negen na een stilstaande fase of een voorzet vanop de flank. Dat stelt Het Laatste Nieuws vandaag vast. "Dat moeten we goed analyseren", zegt coach Veldman. "Ik ga de jongens er zeker over aanspreken."

Vooral Hendrik Van Crombrugge en Wesley Hoedt lijken de boter gegeten te hebben. Het duo voetbalde al beter, om het zacht uit te drukken. Met name bij de tweede tegengoal gisteren stonden beiden niet goed opgesteld. "Ik vind het bijzonder dat die hoek zo open was", aldus Veldman. "We gaan het daar nog over hebben. Want op deze manier maken we het ons onnodig moeilijk."

Van Crombrugge pakt alsmaar minder ballen

Het Laatste Nieuws komt ook met een opvallende statistiek over Van Crombrugge. Dit seizoen incasseert hij gemiddeld één tegendoelpunt per 2,79 schoten binnen de palen. In zijn eerste seizoen bij Anderlecht (2019 - 2020) was dat nog per 4,59 pogingen in het kader. Nadien ging het bergaf met 3,21 in 2020-2021, 3,0 in 2021-2022 en nu dus 2,79 in het huidige seizoen. 

De vraag is of deze zaken coach Veldman ertoe brengen om in te grijpen en van doelman te wisselen. Anderlecht wilde deze zomer Bart Verbruggen niet laten vertrekken omdat het veel toekomst in hem ziet. Dat de RSCA Futures het zo goed doen in 1B is in grote mate ook zijn verdiensten. Anderzijds is Van Crombrugge wel de aanvoerder...



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.