Topschutter Grasshopper gelinkt aan Anderlecht

WOENSDAG, 27 APRIL 2022, 22:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

TRANSFERS Volgens de Zwitserse pers is Anderlecht één van de clubs die interesse toont in Kaly Sène, een 20-jarige aanvaller uit Senegal die momenteel uitkomt voor Grasshopper Zürich. Hij is dit seizoen al goed voor tien goals en drie assists in 23 wedstrijden.

Sène genoot zijn opleiding in de academie van oud-international Salif Diao (o.a. ex-Liverpool en actief op het WK 2002). In januari 2019 vervoegde hij de jeugdacademie van Juventus en hij zou daar anderhalf jaar blijven. In de zomer van 2020 verkocht Juve hem voor vier miljoen euro aan Basel. 

Basel verhuurde Sène meteen aan Omonia Nicosia. In een half jaar scoorde hij één keer en was hij vooral invaller. In januari haalde Basel hem terug. In augustus vorig jaar verhuurde Basel de spits aan Grasshopper. Die uitleenbeurt is dus wel een succes. Sène heeft bij Basel nog een contract tot 2023. Zijn marktwaarde wordt geschat op 1,8 miljoen euro.

Naast Anderlecht tonen ook clubs uit Duitsland interesse.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.