Voorbeschouwing: Union - Anderlecht

ZONDAG, 24 APRIL 2022, 09:36 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

WEDSTRIJDEN Hoe goed heeft Anderlecht de nederlaag in de bekerfinale verteerd? Slaagt paars-wit erin om de titelstrijd open te gooien? Dat zijn de hamvragen die we vanavond stellen wanneer Anderlecht op bezoek gaat bij Union. De twee Brusselse ploegen trappen hun Champions' play-offs af met een derby op het scherpst van de snee.

Anderlecht verloor dit seizoen al twee keer van Union. Hoog tijd om de rollen om te draaien. Vincent Kompany kan rekenen op Sergio Gomez en Yari Verschaeren. De twee verteerden de bekerfinale goed en staan aan de aftrap. Dat geldt niet voor Majeed Ashimeru. Het is uitkijken wie zijn vervanger wordt. Kiest Kompany voor de sobere zekerheid van Kristoffer Olsson? Of raakte hij maandag overtuigd door de jeugdige finesse waarmee Marco Kana inviel? Of verrast hij met Kristian Arnstad, de jongste weken erg goed op dreef bij de U21?

Tegenstander Union trok na het einde van de reguliere competitie op mini-stage naar Spanje om zich voor de bereiden op de play-offs. De leider kan rekenen op zijn typeploeg, dus met Vanzeir. In de vorige wedstrijd tegen Beerschot maakte hij zijn rentree na een wekenlange schorsing voor een vuistslag.

Aftrap: 18u30
Stadion: Dudenpark
Scheidsrechter: Jonathan Lardot

: : : UNION : : :

Mogelijke opstelling: Moris, Kandouss, Burgess, Van der Heyden, Nieuwkoop, Nielsen, Teuma, Amani, Lapoussin, Vanzeir, Undav
Invallers: Pirard, Herbots, Bager, Machida, François, Ziani, Marcq, Kozlowski, Millan, Mitoma

Geblesseerd: Lynen
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand

: : : ANDERLECHT : : :

Mogelijke opstelling: Van Crombrugge, Murillo, Magallan, Hoedt, Gomez, Cullen, Kana, Refaelov, Verschaeren, Zirkzee, Kouamé
Invallers: Verbruggen, Coosemans, Mykhaylichenko, Olsson, Arnstad, Ait El Hadj, Amuzu, Raman, Stroeykens

Geblesseerd: Ashimeru, Debast, Delcroix, Lissens, Sardella
Geschorst: Niemand
Gevaar voor gele schorsing: Niemand
Opmerkingen: Anderlecht maakte (nog) geen officiële wedstrijdselectie bekend

Vorige jaren:
2021-2022: 1-0
1972-1973: 1-0
1971-1972: 0-2
1970-1971: 1-2
1969-1970: 1-3
>>Resultatenhistoriek

Prognose gebaseerd op de laatste 5 jaar:
Winst: 60%
Verlies: 40%
Gelijk: 0%

Prognose gebaseerd op alle resultaten:
Winst: 52.17%
Verlies: 30.43%
Gelijk: 17.4%




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.