Walem stopt als coach bij RSCA Women

DONDERDAG, 21 APRIL 2022, 10:02 - TCV
Anderlecht-Online No Image Found

DAMES - DAMES Volgens Het Nieuwsblad zal Johan Walem volgend seizoen niet langer coach zijn van RSCA Women. De ex-speler van Anderlecht traint de ploeg sinds deze zomer.

Hoewel de ploeg nog op titelkoers ligt en nog de beker kan pakken, was het geen makkelijk seizoen voor de dames. Zo werden ze onverwacht uitgeschakeld in het Kroatische Osjiek voor de poulefase van de Champions League en in de competitie leek de TGV van vorig jaar meer regelmatig op een oude stoomlocomotief. Pas in de Play-offs kan de ploeg wat afstand nemen van hun voornaamste belager OHL.

Financiële redenen spelen mogelijk ook een rol in de beslissing van Walem. De Caigny werd vorig jaar al verkocht, al verzekerde CEO Peter Verbeke dat er niet zal worden bespaard op de vrouwenploeg, al zou de focus wel worden verlegd naar de jeugd. Het is de vraag of sterspeelster Tessa Wullaert, die nog een jaar contract heeft, deze zomer dus wil blijven.

Volgens Het Nieuwsblad wil Walem trouwens graag bij Anderlecht blijven, maar in een andere functie.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.