Club Brugge komt met actie tegen racisme

WOENSDAG, 20 APRIL 2022, 08:09 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE In navolging van het racisme-accident met Vincent Kompany heeft Club Brugge nu een actieplan klaar. Met de campagne #NIETMETONS roept Club zijn supporters op om racistisch geroep nog tijdens de wedstrjid te melden via een webapplicatie.

"Sinds jaar en dag houden we sensibiliseringscampagnes om racisme uit ons stadion te bannen. Het verleden heeft uitgewezen dat die niet voldoende effect hebben. Daarom gaan we nu een stap verder", meldt Club Brugge in een persbericht. Club zal in het Jan Breydel-Stadion 24.000 stickers met een QR-code plakken. "Elke fan die racistisch of discriminerend gedrag opmerkt, kan dat onmiddellijk rapporteren via de QR-code of via een speciale webpagina."

De veiligheidsdienst zal de meldingen opvolgen. Ook special opgeleide stewards worden ingezet om racistisch of discriminerend gedrag op te sporen. "Bewezen feiten (bijvoorbeeld door meerdere meldingen en/of door controle van de stewards) zullen bestraft worden met een stadionverbod van minimum twee jaar", laat Club Brugge weten.

"Een absolute minderheid van de 28.000 fans die wekelijks Blauw-Zwart aanmoedigen verziekt de boel voor de anderen. Vele fans geven aan dat ze niet langer met dit gedrag willen geassocieerd worden", besluit Club.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.