Ashimeru zou normaal niet spelen

MAANDAG, 18 APRIL 2022, 22:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

BLESSURES Voor de wedstrijd was het plan duidelijk: Majeed Ashimeru zou niet spelen tegen Gent, tenzij het echt nodig zou blijken. Op het uur moest hij toch invallen. Een kwartier later zat hij alweer huilend op de bank. "In een finale probeer je altijd wat meer", aldus coach Vincent Kompany.

Ashimeru was nog niet volledig hersteld, maar wilde toch graag spelen. La Dernière Heure weet dat hij met Kompany overeen kwam om op de bank te starten en enkel in de komen als het nodig zou zijn. Omdat Kristoffer Olsson geen al te beste partij speelde en flirte met een rode kaart, gooide Kompany Ashimeru na een klein uur in de strijd.

"In een finale probeer je altijd wat meer en we konden zijn profiel wel gebruiken", vertelde Kompany na afloop. "Ik voelde dat het Gentse middenvelder vermoed raakte en we hen zouden kunnen gaan domineren. Helaas voelde Majeed al snel pijn aan zijn knie."

Ruim een uur later, toen hij de fans ging groeten, hinkte Ashimeru nog steeds. De komende dagen moet blijken of hij klaar raakt voor de play-offs.





Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.