Mehssatou zondag tegen Anderlecht: "Ik speel om te winnen"

DONDERDAG, 7 APRIL 2022, 20:35 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Anderlecht trekt zondag naar Kortrijk en daar loopt tegenwoordig Nayel Mehssatou op de linksachter. De 19-jarige verdediger verliet in januari Anderlecht voor de Kerels. Het wordt een blij weerzien. "Ik ben Anderlecht heel dankbaar voor de professionele begeleiding die ik er kreeg", blikt Mehssatou vooruit op de website van KVK.

Mehssatou maakte bij Anderlecht deel uit van de A-kern, maar speelde zijn wedstrijden met de U21. In oefenduels liet Vincent Kompany hem enkele keren opdraven, maar een officieel duel zat er niet in. Dus zocht hij speelkansen in eerste klasse bij Kortrijk. "Het was een erg moeilijke beslissing om Anderlecht te verlaten, maar het project dat KV Kortrijk me voorstelde was interessant. Ik beklaag het me zeker niet", aldus Mehsattou, die dertien jaar in de jeugd van Anderlecht speelde.

Bij Kortrijk begon de jonge Brusselaar als bankzitter, maar de voorbije vier matchen speelde hij van de eerste tot de laatste minuut. Niet als rechtsback zoals bij Anderlecht, maar links achteraan. Hij vervangt er de geblesseerde Karel D'Haene en doet dat goed. "Bij de jeugd van Anderlecht besteden ze veel aandacht aan tweevoetigheid", aldus Mehsattou. "En het ritme ligt hier hoger dan bij de beloften van Anderlecht."

Zondag neemt Mehssatou het op tegen 'zijn' Anderlecht. Hij zal zijn oude vrienden de broodnodige driepunter voor de Champions' Play-Offs niet cadeau doen. "Als je op het veld staat, speel je altijd om te winnen. Of dat nu tegen Anderlecht of tegen een andere club is, dat maakt niets uit.”



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.