Wil Gent via groene tafel weer voorbij Anderlecht?

WOENSDAG, 6 APRIL 2022, 22:23 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

ANDERE AA Gent legt zich niet neer bij het puntenverlies zondag tegen Cercle Brugge waardoor het ten voordele van Anderlecht uit de top vier tuimelde. Het eerste Cercle-doelpunt zit de Gentenaars hoog. Door de afwezigheid van een cameraman kon de VAR niet checken of het buitenspel was. "KAA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen", meldt Gent

Gent kwam zondag op Cercle al na enkele minuten op voorsprong. Cercle scoorde via Somers vrijwel meteen tegen, maar er was twijfel of die buitenspel stond. "Zoals intussen al bekend was, was er een probleem met een van de camera's die ervoor moet zorgen dat buitenspelfases correct beoordeeld kunnen worden", schrijft Gent vanavond op de clubwebsite. 

"Het Departement Arbitrage heeft ons bevestigd dat de cameraman van MediaPro niet tijdig op zijn positie was, omdat hij voor aanvang van de wedstrijd ook ingezet werd bij het filmen van het eerbetoon aan Miguel Van Damme. De onbemande camera stuurde wel beelden door, maar die waren niet optimaal. Daardoor lukte het de VAR niet om de buitenspellijn te trekken."

"Cruciaal moment in een cruciale wedstrijd"

"Volgens het Departement Arbitrage is vervolgens de correcte procedure toegepast: 'Omdat ook met het blote oog niet te zien was of dit al dan niet buitenspel was, kon de VAR niet anders dan de beslissing op het veld volgen', klinkt het. Het doelpunt werd daarop dus goedgekeurd", aldus Gent. "Op de wél beschikbare beelden heeft het er volgens KAA Gent evenwel alle schijn van dat het om buitenspel gaat."

"Het succes of falen van een volledig seizoen hangt doorgaans niet af van 1 bepaalde fase, maar in dit geval gaat het om een cruciaal moment in een cruciale wedstrijd. De genomen beslissing heeft zowel sportief als financieel mogelijk grote gevolgen voor onze club. KAA Gent beraadt zich daarom momenteel over de situatie en de gronden voor eventuele verdere stappen."

Het lijkt er dus op dat we zondag nog niet zullen weten wie als vierde ploeg de Champions' Play-Offs mag spelen, Anderlecht of Gent. Als de Buffalo's niet halen, lijken ze via de groene tafel alsnog hun slag te willen thuishalen. 



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.