Hoedt: "Het ligt niet aan de coach"

ZONDAG, 21 NOVEMBER 2021, 19:57 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS De resultaten bij RSC Anderlecht blijven uit, bijgevolg komt ook de positie van Vincent Kompany onder druk. Wesley Hoedt nam het echter op voor zijn trainer en benadrukte dat het zeker niet aan hem ligt en dat het vooral de spelers zijn die naar zichzelf moeten kijken.

"Ik heb nog nooit een staf gezien die zo hard werkt als de onze", steekt Hoedt van wal na de persconferentie van Kompany, "Het zijn de spelers die naar zichzelf moeten kijken. Wij hebben tien mogelijkheden nodig om uiteindelijk te scoren en aan de tegenstander geven we het zo weg. En dan nog eens die rode kaarten van de laatste weken, dat is niet de fout van de coach".

"De spelers denken er ook zo over, ja er zijn altijd wel uitzonderingen, maar ik denk toch dat ik mag zeggen dat ik voor de hele ploeg spreek nu. Zonder die rode kaart hadden we zeker gewonnen en dan had dit gesprek over de trainer nooit gevoerd geweest", aldus nog Hoedt.

Of de ganse kleedkamer dat gevoel deelt? “Er zijn altijd uitzonderingen”, aldus Hoedt. Hij heeft gelijk: zelfs bij Manchester City zullen er tribuneklanten zijn die een vakman als Pep Guardiola liever zien vertrekken, "maar ik denk toch dat ik voor de ganse groep spreek."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.