Gillet dankt supervorm aan vaderschap

ZATERDAG, 31 DECEMBER 2011, 11:59 - BelgicaZeus
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet gaf in het Nieuwsblad een interview. Onderwerpen daarin waren doelpunten, baby's, snelle wagens en lange haren. Blijft Gillet met de vorm die hij heeft in Anderlecht?


Smaakmaker

Sinds Gillet weet dat hij vader zal worden ging het ook bergop met zijn carrière. Hij is dan ook één van de smaakmakers geweest in de heenronde. Hij maakte al 15 goals voor Anderlecht, qua statistieken komt hij in de buurt van Ronaldo, Messi en Ibrahimovic. Zelf is hij wat bescheidener "vergelijk mij niet met stervoetballers die in Spanje of Italië spelen", lacht Gillet. "Die spelen op een ander niveau."

Hij beseft dan ook dat hij al enkele belangrijke doelpunten maakte: "Wat mij deugd doet, is dat ik veel beslissende treffers maak. Ik scoor meestal niet de derde goal als we 5-0 winnen, maar dikwijls een winninggoal of een gelijkmaker. Dat levert de ploeg punten op. Bovendien haalde ik dit jaar al vier keer dubbele cijfers. Tegen AEK, Lokeren, Beerschot en Lierse scoorde ik twee goals in één wedstrijd."

Lange haren
Guillaume heeft een weddenschap afgesloten met Pocognoli van Standard, als hij een hattrick scoort dan gaat zijn haar eraf. Maar hij is er zelf niet zeker van of dat ooit wel nog zal lukken, hij spaarde immers al 8 jaar voor zijn lange haren. Zijn eigen vader zou hem ook liever met korte haren zien, dan lijkt hij meer op Gerrard van Liverpool, zo zegt hij.

Zoetebekje

Hij lust wel graag iets zoet, maar veel moet hij daarvoor niet doen om scherp te blijven: "Ik ben van nature vrij atletisch gebouwd. Een vriend beweert dat ik wel doping moet gebruiken omdat ik zo'n sterke bovenarmen heb, maar ik doe niet eens extra powertrainingen. Ik doe alleen de fitnessoefeningen die we op Anderlecht verplicht moeten uitvoeren. Ik ben ook zelden geblesseerd, maar er steekt echt geen geheim achter mijn goeie conditie. Echt niet."

Succesrecept

"Mijn vriendin Marie is zwanger. Eind februari word ik voor het eerst vader en die baby geeft me nu al vleugels. Als ik aan Marie haar buik voel, dan geeft mijn baby nu al regelmatig vrijtrappen en corners. Als ik telkens zo goed voetbal als we een kindje verwachten, dan moet ik Marie misschien tien keer zwanger maken. Dan is ze pas gerust op haar 40ste."

Nieuwjaarswensen

"Een prachtige baby en de titel en de Champions League met Anderlecht. De terugkeer van geblesseerde spelers als Biglia, Molins en Vargas zal ons een boost geven. Een transfer? Ik bekijk de opties, maar ik wil ook mijn contract bij Anderlecht verlengen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.