Jacobs: "Hebben dit aan onszelf te danken"

WOENSDAG, 28 DECEMBER 2011, 12:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De late tegentreffer kwam bij Ariël Jacobs hard aan. "Met meer realisme winnen we hier altijd", zo klonk het na de partij. "In de slotfase een zege uit handen geven, komt altijd hard aan. Maar we hebben het aan onszelf te danken."


De slechte staat van het veld wilde Jacobs niet als excuus inroepen. "De staat van het veld is voor beide ploegen dezelfde. Het is ook een kwaliteit om een slecht veld toch in je voordeel te laten spelen. Dat hebben wij vanavond niet gedaan."

Voor de pauze was Anderlecht baas, maar kon het de match niet beslissen. Na de rust nam Bergen het heft in handen. "Wij kropen toen te ver achteruit. Op het moment dat Bergen alles op alles zet om toch nog dat puntje te pakken, hadden wij meer moeten doen met de ruimte."

"Bergen deed op dat moment de bal aardig circuleren en zette ons onder druk zonder wel echte kansen af te dwingen terwijl wij de verlossende treffer lieten ontglippen. We hebben de snelheid van onze aanvallers niet voldoende kunnen uitbuiten en veel te weinig munt geslagen uit onze tegenaanvallen."

Door dit gelijkspel behaalde Anderlecht amper 3 op 12 tegen de nieuwkomers OH Leuven en Bergen. "Het glas is ofwel halfleeg ofwel halfvol. Ik bekijk het glas halfvol en dan ben ik blij dat we die twee ploegen na Nieuwjaar waarschijnlijk niet meer zullen tegenkomen", is Jacobs zijn commentaar hierop.

Bron: Het Nieuwsblad, Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.