Kouyaté: “Proberen de nul te houden”

DINSDAG, 27 DECEMBER 2011, 11:53 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Nog één keer moet Anderlecht aan de bak en dan is het even vakantie. Cheikhou Kouyaté wil het jaar in schoonheid afsluiten. “We moeten er alles aan doen om te winnen en met een goed gevoel op vakantie te vertrekken.”


“Een week zonder wedstrijd doet deugd”, zo verwijst Kouyaté naar het ontbreken van een midweekmatch vorige week. “We zijn wat op krachten kunnen komen, fysiek zijn we opnieuw in orde. Het is het goede moment om naar Bergen te trekken. We moeten ernaar streven de nul te houden.”

Net als Juhasz beseft Kouyaté immers dat Anderlecht de laatste weken te gemakkelijk goals incasseerde. “Proto heeft ons al gezegd dat het niet normaal is dat we zoveel incasseren. Zelfs al weten we dat de eerste goal van Lokeren buitenspel was, het belangrijkste is dat de goal telt. We mogen die kleine foutjes niet meer maken. We moeten ook sterker zijn op de tweede bal. De 2-2 van Mokulu was daar vorige zondag een mooi voorbeeld van.”

Concurrentie van Mazuch

Kouyaté ontpopte zich dit seizoen bij afwezigheid van Ondrej Mazuch tot een sterke centrale verdediger. Na de winterstop is de Tsjech terug. Vreest Kouyaté voor zijn plaats? “Ondrej is beter dan ik. Hij speelt al langer op die positie en is ijzersterk in de duels”, aldus Kouyaté. “De coach beslist wie speelt. Ik geef alles in mijn positie en zie wel. Ik zal Mazuch alvast met open armen ontvangen. Ik heb liever dat iedereen fit is, want we hebben één gemeenschappelijk doel: kampioen worden.”

Kouyaté beseft dat hij als verdediger nog veel te leren heeft. “Mijn ploegmaats roepen soms wel eens op mij, zelfs als het mijn niet fout is”, zo lacht hij. “Meestal zijn het Silvio en Wasyl die ik hoor. Maar daar heb ik geen probleem mee, het is niet slecht bedoeld. Het helpt me vooruit als voetballer. Ik probeer ook goed uit te voetballen. Ik besef dat het niets uithaalt om de bal steeds lateraal te spelen. De spitsen en middenvelders willen de ballen zien en ik probeer hen die te geven.”

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.