Juhasz: "Mentaal nood aan vakantie"

DINSDAG, 27 DECEMBER 2011, 09:55 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De sterke Anderlecht-verdediging van eerder dit seizoen verloor de jongste matchen van zijn pluimen. In drie partijen incasseerde het zeven treffers. "Vanavond moeten we tonen dat we de nul nog kunnen houden", zegt Roland Juhasz.


Vier goals tegen Mechelen en Lokeren en de drie in Europa tegen Lokomotiv Moskou. Anderlecht krijgt de laatste tijd te gemakkelijk doelpunten tegen. “Laten we eerlijk zijn, die zeven tegendoelpunten 'steken', ook al hadden een aantal goals met de factor 'ongeluk' te maken”, aldus Juhasz in Het Laatste Nieuws. “Tegen Mechelen scoort Destorme een fantastische goal maar als die bal niet van de voet van Kouyaté wegspringt, scoort hij nooit. Zelfde verhaal tegen Lokeren waar Mokulu enkel kan scoren nadat de bal onder de voet van Kljestan doorschiet.”

“Het andere doelpunt tegen Lokeren werd uit buitenspel gemaakt. En als we tegen Lokomotiv geen drie doelpunten voorstaan en al zeker waren van groepswinst, dan slikken we er nooit drie. Maar goed, we moeten hier ook onze lessen uit trekken. Misschien is het voor de defensieve concentratie een goeie zaak geweest dat we nu plots zoveel goals hebben binnengekregen.”

”Ik ben wel een leider

Analyst Marc Degryse wees in zijn commentaar al met de vinger naar Roland Juhasz. Volgens Degryse ontbreekt het Anderlecht aan een leider achteraan. “Ik heb dat gelezen. Degryse mag dat zeggen, hij is een groot speler geweest, maar vooraleer hij zo'n zaken vertelt, zou hij beter in de kleedkamer komen kijken of het aan mijn ploegmaats moeten vragen. Ik neem verantwoordelijkheid, ik coach veel. Bij de Hongaarse nationale ploeg zouden ze het niet begrijpen en in de kleedkamer van Anderlecht al evenmin.”

Straks tegen Bergen kan Juhasz het ongelijk van Degryse aantonen en zorgen dat topschutter Perbet zijn doelpuntentotaal niet verder opdrijft. “Dit duel is dus een extra uitdaging voor mij. Samen met mijn ploegmaats wil ik tonen dat we opnieuw de nul kunnen houden. En tonen dat onze verdediging oké is.”

”Ik hou niet van kerstvoetbal

Morgen trekt Juhasz naar Hongarije waar hij met zijn dochtertje zes dagen zal logeren bij zijn moeder. “Ik vind dit kerstvoetbal maar niks. Vraag tien buitenlanders uit de Jupiler League wat ze ervan vinden, negen ervan zullen zeggen dat ze met Kerstmis liever thuis bij de familie zitten. Ook ik”, zo vindt de verdediger.

“Kerstmis is een familiefeest en familie betekent rust, geborgenheid. Bij de familie kan je de batterijen weer opladen, nieuwe energie opdoen. Fysiek voel ik me op dit moment nog goed, maar mentaal kan ik wel wat dagen vakantie gebruiken. De eerste ronde was bijzonder druk.”

Bron: Het Laatste Nieuws




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.