Jacobs wil langer winterstop, of helemaal geen

ZATERDAG, 24 DECEMBER 2011, 11:24 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Als het van Ariël Jacobs afhangt, ziet de winterstop er volgend jaar anders uit. "Waarom zet je de competitie niet langer stil? Dat geeft ons de kans om de spelers een rustig aanloop te geven naar de laatste 5 competitiemaanden."


"Als je onze winterstop vergelijkt met die in zwaardere buitenlandse competities, dan mag je er van op aan dat de rustperiode te kort is in België. Je mag niet vergeten dat de spelers al zes maanden bezig zijn", zegt Jacobs.

"Ik stel vast dat ze in zwaardere competities dan de onze wel een winterstop van een maand kunnen organiseren. Onze winterbreak met enkele dagen vakantie vind ik maar niets. Dan kunnen ze de competitie gewoon laten verder lopen zoals in Engeland. Dan blijven de spelers in hun ritme."

Kalender

Wat Jacobs ook stoort, is de onzekerheid over de kalender. "Pas tijdens de competitie weten we wanneer de play-offs van start gaan. De volledige kalender zou eigenlijk voor de competitiestart klaar moeten zijn, zodat je als technische staf weet hoe je het seizoen het best kunt indelen."

Bron: Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.