Marecek: "Speelstijl aangepast na kritiek"

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2011, 11:00 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na zijn eerste matchen als vervanger van Biglia kreeg Lukas Marecek een pak kritiek te slikken. Hij verdween even terug naar de bank, maar tegen Lokomotiv Moskou en Lokeren toonde hij zich opnieuw. "Ik durf nu mee oprukken."


Hij speelde te veel op zekerheid en nam geen initiatief. Lukas Marecek kreeg de voorbije anderhalve maand heel wat kritiek te slikken. Sommigen twijfelden zelfs of hij zijn plaats bij Anderlecht wel waard was. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat de kritiek me niet geraakt heeft", zo vertelt de 21-jarige Tsjech vandaag in Het Laatste Nieuws.

"Maar op een bepaald ogenblik heb ik de knop omgedraaid en heb ik geprobeerd het positieve uit die kritiek te halen. Ik moest lessen trekken uit deze moeilijke periode om vervolgens weer stappen vooruit te kunnen zetten. Ik heb met de trainer ook over gehad over het feit dat ik te weinig doelgericht zou voetballen. Tijdens dat gesprek ben ik beginnen inzien dat ik inderdaad de bal te veel achteruit speelde, onder meer naar Juhasz."

Speelstijl aangepast

Marecek trok zijn lessen en probeert nu anders te voetballen. "Eens in balbezit kijk ik vóór mij, naar Canesin of Suárez, en probeer ik de bal zo snel mogelijk in te spelen. En dat lukt: ik heb mijn speelstijl aangepast. Ik speel nu ook veel agressiever en probeer meer druk te zetten op de middenvelders van de tegenstander."

"Het is allemaal een kwestie van vertrouwen. Ik neem nu ook meer verantwoordelijkheid. Als de bal op links is bij Kljestan durf ik nu al eens mee naar voren trekken om voor gevaar te zorgen. Tegen Lokomotiv Moskou schoot ik op de paal en tegen Lokeren probeerde ik het vier keer vanop afstand. Net als Canesin wil ik binnenkort mijn eerste doelpunt voor een clubelftal maken."

Graag blijven

In het begin van het seizoen was er even sprake dat Marecek zou worden uitgeleend. Zelf stuurde hij ook aan op een vertrek als hij niet meer zou spelen. Die gedachte heeft hij nu opgeborgen. "Ik wil niet meer weg bij Anderlecht en wil ook niet meer uitgeleend worden. Ik wil het hier maken, zélfs aan de zijde van Biglia. Wij kunnen complementair zijn", zo klinkt het vastbesloten.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.