Manager: "Biglia kost minstens 8 miljoen"

DONDERDAG, 22 DECEMBER 2011, 08:17 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Lucas Biglia wordt deze dagen gelinkt aan verschillende grote clubs. In Het Nieuwsblad sluit Enzo Montepaone, de Argentijnse manager van Biglia, een transfer in januari niet uit. "Maar dan enkel naar een echte topclub."


Montepaone verklaarde de voorbije dagen dat Fiorentina al concreet contact opnam met Anderlecht. Verder worden ook Arsenal en Manchester United genoemd. "De interesse van die clubs bestaat inderdaad. Kijk, vanaf het moment dat Lucas naar Anderlecht kwam (in 2006, nvdr.), was het de bedoeling dat hij hier zou kunnen groeien. Nu is hij zover dat hij een stap hoger kan zetten naar een topclub", aldus Montepaone.

"Hij zou elders makkelijk het dubbele kunnen verdienen van bij Anderlecht. Maar het is zeker niet de bedoeling dat hij bij Anderlecht weggaat om bij een andere Europese subtopper te gaan spelen. Om die reden hebben we, Anderlecht en Biglia zelf, tot nu toe voorstellen van clubs als Atlético Madrid afgewimpeld."

"Ik heb het gevoel dat de grote clubs de voorbije jaren hun middenveld weinig veranderd hebben en dat ze nu op zoek zijn naar versterkingen. Biglia is potentieel een speler voor de elite. Van Anderlecht moet hij niet weg. Lucas heeft nog een contract tot 2015 en als het aan de club zou liggen, zou hij er blijven spelen."

Bij die contactverlenging werd echter afgesproken dat Anderlecht zal meewerken als er een club komt naar de zin van Biglia en die het juiste bedrag biedt. "Er is toen afgesproken dat dit minimum acht miljoen euro is", aldus Montepaone. "We hebben nog tijd tot 1 februari. Bovendien verloopt Lucas' revalidatie zo vlot dat hij in januari mogelijk alweer kan voetballen."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.