Kouyaté: "België of Senegal? Familie beslist"

DINSDAG, 20 DECEMBER 2011, 16:38 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Cheikhou Kouyaté is aan zo'n sterk seizoen bezig, dat een selectie voor de nationale ploeg logisch zou zijn. De vraag is alleen voor welk land hij zal uitkomen. Van Senegal hoorde hij nog niks en binnenkort wordt hij ook Belg.


Na de wedstrijd tussen Anderlecht en Lokomotiv Moskou was een journalist van La Dernière Heure getuige van een onmoeting tussen Kouyaté en Jonathan Legear. "En Cheikh, voor wanneer is je eerste selectie voor de nationale ploeg? Je moet jezelf eens zien spelen tegenwoordig", zo lachte Legaer tegen Kouyaté.

Legear is niet de enige die dit denkt. De vraag is alleen voor welk land Kouyaté zal kiezen. De Senegalees verkrijgt binnenkort ook een Belgisch paspoort. Van zijn vaderland hoorde hij alvast nog niks. "Ik heb gehoord dat ze daar willen dat mijn agent of ik contact met hen opneem om te zeggen of ik me beschikbaar stel of niet", zo vertelt Kouyaté. "Maar dat doe ik niet. Als ze me echt willen, is het aan hen om mij te contacteren."

Gehaast is hij alvast niet. "Ik ben niet ongeduldig. Mijn moeder zegt altijd dat het belangrijk is om geen stappen over te slaan. Ik heb nog mijn hele carrière voor mij. Het is trouwens mijn familie ook die zal beslissen voor welk land ik speel. Zij hebben het laatste woord." De manager van Kouyaté, Tedik Bekir, hoopt alvast dat zijn poulain voor België kiest.

Bron: La Dernière Heure



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.