Safari: "Anderlecht was de perfecte keuze"

DINSDAG, 20 DECEMBER 2011, 16:03 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Na een aarzelend begin heeft Behrang Safari zich intussen opgewerkt tot de vaste linksachter van Anderlecht. De Zweed kijkt dan ook tevreden terug op zijn eerste half jaar in België en droomt luidop van het EK komende zomer.


"Mijn beginperiode bij Anderlecht ging met hoogten en laagten", zo vertelt Safari in Het Nieuwsblad. "Ik groeide met de weken en sta nu toch al even in de basisploeg. Op dit moment voel ik me goed, ik voel dat ik zowel offensief als defensief goede matchen speel. Hopelijk blijft dit duren."

Wie dit waarschijnlijk iets minder hoopt, is Olivier Deschacht. Die verloor na tien jaar zijn basisplaats aan de Zweed. "Olivier heeft heel wat matchen gespeeld voor Anderlecht en is een goede speler. Hij is zware concurrentie, maar zo is dat bij een topclub. We hebben geen problemen met elkaar", zo verzekert Safari.

Bazel

Met Anderlecht behaalde Safari een knappe 18 op 18 in de Europa League. Zijn ex-club Bazel doet echter nog beter: zij plaatsten zich ten nadele vab Manchester United voor de 1/8e finales van de Champions League.

"Dat is super voor hen, maar ik heb helemaal geen spijt dat ik naar Anderlecht ben gekomen. Ik heb helemaal niet het gevoel dat ik daar had moeten blijven", verzekert Safari. "Ik heb hier de beste tijd van mijn leven. Anderlecht was de perfecte keuze voor mij en daar heb ik nooit spijt van gehad."

"Ik denk dat we bij Anderlecht meer individuele kwaliteiten hebben dan bij Basel. Verder is het niveau vergelijkbaar tussen beide ploegen. We hebben een goede ploeg en moeten in onszelf geloven. We kunnen veel bereiken."

Voor Safari is er nog een extra motivatie om te schitteren met Anderlecht. Zweden neemt in juni deel aan het EK en de linksachter hoopt erbij te zijn. "De bondscoach houdt ons allemaal in de gaten. Het EK is zeker een doel voor mij", zo verzekert hij.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.