Anderlecht in opspraak rond transfer Mornar

MAANDAG, 19 DECEMBER 2011, 12:10 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

De transfer van Ivica Mornar van Standard naar Anderlecht in 2001 zorgt tien jaar later voor opschudding. De Luikse justitie onderzoekt of Anderlecht de Kroatische spits in het zwart heeft betaald. Dat schrijft Le Soir vandaag.


De Luikse speurders kwamen in 2005 bij Anderlecht een financiële constructie op het spoor bedoeld om Mornar in het zwart te betalen, toen ze enkele twijfelachtige transfers van het Standard onder Luciano D'Onofrio onderzochten.

De transfer van de Kroaat tien jaar geleden leek aanvankelijk af te springen door de hoge looneisen van de speler. Om de overgang toch af te ronden zou Anderlecht 250.000 euro betaald hebben aan een Luxemburgse spookfirma. Met dat bedrag zou de commissie van Djuro Sorgic, de officieuze makelaar van de speler, kunstmatig aangedikt zijn en Sorgic zou dan op zijn beurt een deel van het bedrag hebben doorgesluisd naar Mornar.

Mornar ontving 154.629 euro op een bankrekening in Oostenrijk. Sorgic kreeg 74.368 euro en ook twee andere tussenpersonen ontvingen een bedrag. De speurders ontdekten ook dat Sorgic een factuur van 12.395 euro indiende bij Standard voor 'het vlotte verloop van de transfer'.

Tot nu toe zijn enkel Sorgic en Alphonse Costantin, de voormalige algemene directeur van Standard, in verdenking gesteld wegens schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Het parket van Luik stelt momenteel het requisitoir op en zal mogelijk overgaan tot nieuwe beschuldigingen. Michel Verschueren, ex-manager van Anderlecht, riskeert een aanklacht wegens schriftvervalsing en gebruik van valse stukken. Mornar en Sorgic kunnen vervolgd worden voor het witwassen van geld.

Bron: De Standaard, Le Soir




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.