Tshimanga: "Niet gek maken door transfer"

ZONDAG, 18 DECEMBER 2011, 18:15 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Voor Derreck Tshimanga is de wedstrijd op Anderlecht een speciale. Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck liet onlangs ontvallen dat hij de linksback ziet als een potentiële versterking. Tshimanga houdt het hoofd echter rustig.


"Natuurlijk is het een eer dat zulke topploegen je volgen", aldus Tshimanga in Het Nieuwsblad. "Als kleine jongen had ik nooit durven dromen dat Anderlecht en Genk ooit aan mij zouden denken, maar maak me niet opnieuw gek met transfergedoe."

"Deze zomer met de interesse van Genk heb ik het verkeerd aangepakt. Ik kreeg constant telefoons en liet mijn hoofd gek maken. Ik kon er 'snachts echt niet van slapen en moest enkele dagen ziek thuisblijven. Lokeren vroeg drie à vier euro voor mij. Dat is inderdaad veel, maar ze hebben dat recht. Voorlopig kan ik zeggen dat ik het seizoen uitdoe bij Lokeren."

Daarna hoopt Tshimanga wel om Lokeren te ruilen voor een topclub. Dat Denis Odoi in zijn eerste jaar bij Anderlecht vooral op de bank zit, schrikt hem niet af. "De concurrentie zal scherp zijn, maar ik ben mentaal sterk genoeg."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.