"Fighting spirit ook in competitie tonen"

ZATERDAG, 17 DECEMBER 2011, 10:44 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Sacha Kljestan zette Anderlecht met zijn derde doelpunt van het seizoen woensdag op weg naar de winst tegen Lokomotiv Moskou. De Amerikaan scoorde met een mooie plaatsbal. "Dit is mijn favoriete manier van scoren", zo vertelt hij.


"In de Amerikaanse MLS-competitie heb ik zo een drie keer gescoord. Ik heb er jarenlang hard aan gewerkt", aldus Kljestan in Het Nieuwsblad. "Het is leuk om te scoren, zeker als het een keerpunt van de match is. Telkens je scoort, help je het team."

In anderhalf seizoen scoorde Kljestan nu zes keer voor Anderlecht. "Maar ik heb geen doel voor ogen van het aantal goals dat ik wil scoren. Maar ik vind dat als een middenvelder in de zone van de waarheid kan komen, dat druk wegneemt van de spits. Dat is altijd goed. Het is dan ook positief dat Gillet heeft gescoord en Marecek er dicht bij was."

Kljestan vierde zijn doelpunt met een dansje waarbij hij met zijn voorarmen zwaait. "Fernando zei dat ik het moest doen. Ik heb het eigenlijk gestolen van basketbalspeler John Wall van de Washington Wizards", zo lacht hij.

Competitie

Europees heeft Anderlecht nu een pauze van twee maanden. In die tijd moet het proberen in de competitie weer het goede ritme te pakken te krijgen. "Europees hebben we steeds de juiste fighting spirit getoond. We moeten diezelfde mentaliteit tonen in de volgende matchen, te beginnen met Lokeren."

"In de vorige competitiematchen was die vechtersmentaliteit niet altijd aanwezig en we speelden ook niet als een hecht blok."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.