"De Bleeckere kreeg meer respect in Europa"

ZATERDAG, 17 DECEMBER 2011, 10:43 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Ook Ariël Jacobs stond gisteren op de traditionele persbabbel even stil bij de allerlaatste wedstrijd van Frank De Bleeckere. "Als je het palmares van De Bleeckere ziet, kan je niet anders dan respect hebben voor hem", klonk het.


"Het is werkelijk exceptioneel wat hij gepresteerd heeft. Maar net als Pierluigi Collina - nog zo'n momument - werd hij overladen met lof in Europa, maar kreeg hij in de eigen competitie altijd kritiek over zich. Hij werd minder gerespecteerd in eigen land. Ik heb er geen verklaring voor, maar het is wel zo."

De coach van paars-wit houdt ook wel enkele negatieve herinneringen over aan De Bleeckere. "Negatief moet je natuurlijk in de context plaatsen, maar ik herinner me nog de uitsluiting van Nicolas Frutos in Brugge. Maar aan de andere kant heb je natuurlijk ook het duel in Brugge toen de fans sneeuwballen gooiden. Hij heeft iedereen toen binnen geroepen en de match terug op de rails gekregen. Toen heeft hij wel indruk op me gemaakt."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.