"RC Genk moet De Sutter kopen"

ZATERDAG, 17 DECEMBER 2011, 10:22 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Belang van Limburg praten Jos Daerden en Wilfried Van Moer vandaag over RC Genk. Beiden zijn het eens dat de kampioen van vorig seizoen Tom De Sutter erg goed kan gebruiken. "De Sutter zou de ideale man zijn voor Genk."


"Voor Anderlecht is De Sutter te braaf, bij Genk zou hij zich uitstekend voelen. Hij maakt zelden van z'n oren, hij past gewoon bij de club. Dus schrijf maar op: kopen!", stelt Van Moer zonder omwegen.

Daerden, die nog assistent-trainer was bij Genk, gaat volledig akkoord. "Anderlecht heeft hem nog eens opgesteld omdat de winterstop er aankomt, maar De Sutter blijft niet in Brussel. Als trainer van Genk zou ik hem met open armen ontvangen."

Drie jaar geleden betaalde Anderlecht drie miljoen euro voor De Sutter. Paars-wit wil een deel van dit bedrag recupereren. Daarbij komt dat Genk een mooi spaarpotje heeft overgehouden aan de Champions League. Toch vindt Daerden drie miljoen euro voor De Sutter nu erg veel.

"Drie miljoen is héél veel geld voor een overgang tussen Belgische clubs. Bovendien staat De Sutter momenteel niet in de basis bij Anderlecht en is de kans klein dat je hem nog met winst kunt doorverkopen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.