Mbokani bezoekt slachtoffers aanslag Luik

ZATERDAG, 17 DECEMBER 2011, 10:05 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Dieumerci Mbokani was gisteren in Luik om hulde te brengen aan de slachtoffers van de schietpartij van dinsdag. "Dat er een kindje van 17 maanden is gestorven, raakt mij diep", aldus Mbokani, die ook een 15-jarige jongen bezocht.


Samen met vrouw Marlène en zoontje Jess (19 maanden) trok Mbokani naar de Place Saint-Lambert om er bloemen neer te leggen. "Ik wil mijn steun betuigen. Ik heb zelf nog op de Place Saint-Lambert gewoond en als ik nog bij Standard had gevoetbald, dan had ik dit drama misschien van heel nabij meegemaakt", zo vertelde hij aan Het Nieuwsblad.

Het drama doet Mbokani veel. "Dat ook de 17 maanden oude Gabriël is gestorven, raakt mij diep. Ik verloor onlangs mijn eigen zoontje van vijf maanden, David. Je moet echt geschift zijn om een kogel in het hoofd van een baby te schieten. De moord op Gabriël is crapuleus."

Voor Mbokani was het de eerste keer dat hij naar Luik terugkeerde sinds zijn transfer naar Anderlecht. Veel Standard-fans kwamen hem groeten. "Hier draait het niet om sportieve rivaliteit. Ik wil in de eerste plaats mijn hart tonen."

"Mbokani geeft meer moed dan prinses Mathilde"

Van de Place Saint-Lambert ging Mbokani door naar het Sint-Jozef ziekenhuis, waar hij de zwaargewonde Lucas (15) bezocht. "Toen Mbokani nog bij Standard speelde, was hij mijn idool", aldus de dolblije Lucas. "Gisteren was prinses Mathilde hier nog, maar Mbokani geeft mij nog meer moed. Als dat zo voortgaat, dan komt Cristiano Ronaldo morgen."

"Je zult twee keer zo sterk terugkeren", zo verzekerde Mbokani de jongen. "Ik beloof je dat je een truitje van mij krijgt. En als je tickets wil voor een match, bel me dan. Hier is mijn gsm-nummer."

Ook de moeder van Lucas was in de wolken met het bezoek van de voetballer. "De komst van Mbokani was het mooiste kerstgeschenk voor mijn kind."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.