"De Sutter zou goed passen bij Ajax"

DONDERDAG, 15 DECEMBER 2011, 16:04 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Blijft Tom De Sutter bij Anderlecht of kiest hij in januari voor een andere club? De kans dat Anderlecht nog op hem rekent lijkt echter klein. Voor Belgacom TV-analist Wim De Coninck is het duidelijk: "Tom moet weggaan."


"Zijn nadeel is dat hij bij Anderlecht niet meer kan verrassen en zijn kans niet greep", zegt De Coninck in Sport/Voetbalmagazine. "Nochtans loopt Tom er tegenwoordig heel gretig bij. Ik zie opnieuw dezelfde speler van zijn beginperiode bij Anderlecht."

Een transfer naar een Belgische club is volgens De Coninck niet zo voor de hand liggend want Anderlecht wil de concurrentie niet versterken. "Misschien alarmeerde hij de eigen clubleiders met zijn beslissende rol op Waregem en hypothekeerde hij daardoor een transfer in België. Jammer voor Tom, want in een systeem met buitenspelers kan De Sutter heel nuttig zijn. In Nederland zou hij goed passen bij Ajax. Hetgeen Bulykin kan, daar moet een sterke De Sutter ook toe in staat zijn."

"Voetbaltechnisch is Mbokani sterker"

Dat Mbokani de voorkeur krijgt op De Sutter als diepe spits vindt hij wel logisch. "Aan de bal is hij, om in de diepte te gaan, iets sneller. "Maar ook in het naar de bal toe komen is Dieu sterker. Gewoon voetbaltechnisch is het verschil duidelijk. Tom heeft een nieuwe uitdaging nodig, ook om wat meer vrijheid te krijgen in zijn hoofd. Hij kan dan zorgeloos aan zijn tweede jeugd beginnen."




Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.