"Kabangu beheerst het ééntijdsvoetbal perfect"

DONDERDAG, 15 DECEMBER 2011, 09:42 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

Met Patou Kabangu heeft Anderlecht zijn eerste inkomende wintertransfer gerealiseerd. De 25-jarige aanvaller komt over van TP Mazembe. Jean-Claude Mukanya, tot vorig seizoen zijn hulptrainer, schetst een profiel van de spits.


"In balbezit verwacht ik weinig aanpassingsproblemen, want het is iemand die ééntijdsvoetbal perfect beheerst en constant voor dreiging zorgt", zegt Mukanya in Sport/Voetbalmagazine. "Je kunt hem perfect in de diepte sturen."

Toch zijn er ook nog werkpunten bij Kabangu. "Vooral aan zijn defensieve takenpakket moet hij werken", meent zijn Mukanya. "Daar heeft hij nog te veel zijn Afrikaanse gewoonten. Patou laat zijn mannetje soms te vrij lopen."

"Ook zijn kopspel en zijn tactisch meedenken is naar Europese normen sterk voor verbetering vatbaar. Maar in de duels zal hij wel zijn mannetje staan, daar heeft de natuur hem goed geholpen. Als hij goed luistert naar de raad van Ariël Jacobs kan hij zeker slagen."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.