Marecek: "Ik lig niet wakker van de kritiek"

DONDERDAG, 15 DECEMBER 2011, 08:34 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Ariël Jacobs koos tegen Lokomotiv voor meer zekerheid op het middenveld en zette daarom Lukas Marecek weer in de ploeg. De Tsjech deed het niet onaardig. "Ik ben blij met deze kans", zei hij achteraf. "Ik zie wel of er nog komen."


Na het uitvallen van Biglia leek het of Marecek zijn kans zou krijgen. Bij zijn komst naar Anderlecht werd hij aangekondigd als de vervanger van de Argentijn. Ze worden dan ook vaak met elkaar vergeleken. "Het is juist dat we op dezelfde positie spelen, maar ik ben een totaal ander type. Ik probeer wel zoveel mogelijk te leren van hem. Hij is echt een voorbeeld", zo vertelt Marecek in Het Nieuwsblad.

De voorbije weken kreeg de jonge Tsjech wel veel kritiek. Als vervanger van Biglia toont hij zich toch een stuk minder dan de Argentijn. "Maar ik lig niet wakker van die kritiek. Ik trek het me niet aan. Ik heb trouwens de ambitie om bij Anderlecht te blijven. Het is uiteraard de coach die beslist of ik speel of niet."

"Maar ik ben jong en ambitieus. Ik wil hier een mooie toekomst uitbouwen. Als ze me eerst willen uitlenen, dan heb ik respect voor het standpunt van de club. Ik moet overigens minuten maken om mijn stek bij Jong Tsjechië niet te verliezen. Voor de rest heb ik het reuze naar mijn zin in jullie land. Mijn vriendin Eva is hier bij mij. Ook zij houdt van België", zo besluit Marecek.

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.