"Jovanovic wilde stoppen na Lokomotiv"

WOENSDAG, 14 DECEMBER 2011, 13:46 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Met Lokomotiv Moskou treft Milan Jovanovic straks een ex-club. De Serviër voetbalde er tussen 2004 en 2006, maar heeft weinig goede herinneringen aan deze tijd. "Hij kreeg er geen eerlijke kans", zegt dokter Nebojsa Popovic.


Jovanovic verhuisde op zijn 22e van Vojvodina Novi Sad in het toenmalige Joegoslavië naar Shaktar Donetsk. Een jaar later trok hij naar Lokomotiv Moskou, maar daar kwam hij niet verder dan drie invalbeurten in de competitie en één bekermatch in twee jaar. Hij heeft een conflict met trainer Yuri Semin, sukkelt met blessures en wordt uiteindelijk niet meer betaald. Alleen via de FIFA kan Jovanovic nog elf maanden loon recupereren.

In de zomer van 2006 belandde hij bij dokter Popovic om zich te laten opereren. "Dat gebeurde via via. Hij moest een kleine knieoperatie ondergaan, maar vooral mentaal had hij het zwaar. Omdat hij bij Lokomotiv geen eerlijke kans had gekregen, was hij depressief", aldus Popovic in Het Nieuwsblad.

"Enkele dagen voor de operatie nodigde ik hem uit voor een etentje bij mij thuis. Hij vertelde mij dat het bij Lokomotiv fout gelopen was omdat de coach er financieel belang bij had om andere jongens op te stellen. In Rusland speelden toen nog niet zoveel buitenlanders en was er veel vriendjespolitiek. Milan zat zo diep dat hij zelfs wilde stoppen met voetballen."

Jovanovic: "Semin wilde me bij Dynamo Kiev"

Via Standard en Liverpool belandde Jovanovic deze zomer bij Anderlecht. De heenmatch in Moskou miste hij door een blessure, maar vandaag wil hij het ongelijk van Lokomotiv aantonen. "In Oekraïne en Rusland draaide in die tijd alles rond geld. In Moskou stond ik vier tot vijf uur per dag in de file. Dat kon niet goed zijn voor een profvoetballer."

Dat hij toen zo weinig speelde, had volgens Jovanovic weinig met zijn voetballende kwaliteiten te maken. "Het enige wat ik weet is dat mijn coach van toen bij Lokomotiv nu trainer is bij Dinamo Kiev en dat hij er de voorbije jaren alles aan heeft gedaan om mij naar Kiev te halen. Hij belde me constant: Milan, come to Kiev. Zo'n slechte indruk zal ik dus wel niet gemaakt hebben."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.