Kouyaté: "Liefst pas later naar Manchester"

DINSDAG, 13 DECEMBER 2011, 13:30 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht moet morgen Europees de wei in tegen Lokomotiv Moskou. Cheikhou Kouyaté vindt dat Sporting vol voor de winst moet gaan, maar beseft dat de club in een dipje zit. "De moeheid sluipt ook wat in de ploeg", zo weet hij.


"We hebben ons vrijdag tegen KV Mechelen laten doen", zo vertelt de Senegalees in Het Nieuwsblad. "De ploeg heeft niet alles gegeven en heeft eigenlijk bekeken hoe Mechelen speelde. We moeten steviger zijn en sterker op de man spelen."

De match op Mechelen was geen alleenstaand geval. De laatste weken loopt het niet meer zo vlot dan in september en oktober. "Het gaat inderdaad wat minder goed, maar daar moeten we nu uit geraken. We moeten de volgende drie matchen alles geven. De winterstop zal goed doen, maar daarvoor moeten we leider proberen te blijven en het jaar in schoonheid beëindigen."

Europa League

Alvorens deze missie in de Jupiler Pro League verder te zetten, moet Anderlecht morgen eerst Lokomotiv Moskou afhouden om groepswinnaar te worden in de Europa League. "quot;We spelen thuis, dus we spelen voor de winst", zo vindt Kouyaté.

"Thuis moeten we plezier doen aan onze supporters. Lokomotiv sterker dan wij? Nee, want dan zouden zij eerste staan en hadden wij daar niet met 0-2 gewonnen. Dat is voetbal. Je wint of niet, je bent efficiënt of niet. We zullen woensdag tonen dat wij de verdiende leider zijn van de groep."

Hoewel Anderlecht al geplaatst is, zal het erg gemotiveerd het veld opstappen. "Het is belangrijk om de groep te winnen om de twee ploegen uit Manchester te ontwijken. Het zou een droom zijn om tegen United of City te spelen, maar dan liever later in de competitie."

International

Ondanks de mindere prestaties van Anderlecht, blijft Kouyaté zelf in bloedvorm. Als centrale verdediger is hij een absolute openbaring dit seizoen. Denkt hij nog niet aan de Senegalese nationale ploeg? "We zien wel. Ik ben nog jong en heb nog heel de toekomst voor mij. Laat me eerst en vooral blessurevrij blijven en goed presteren bij Anderlecht."

"Naar mijn weten volgen ze me niet. Mijn manager of ik zouden eens met de Senegalese voetbalbond moeten bellen zodat ik in aanmerking kom. Maar dat doe ik niet, zij moeten naar mij komen. Dit is iets waar ik met mijn familie over moet praten. We nemen samen die beslissing."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.