Van Damme als opvolger Vanden Stock?

DINSDAG, 13 DECEMBER 2011, 08:54 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Volgens Het Laatste Nieuws heeft Roger Vanden Stock al een opvolger op het oog voor als hij stopt als voorzitter van Anderlecht. Hij denkt hiervoor aan Alexandre Van Damme, de onzichtbare sterke man bij brouwerij Inbev.


Het is de mogelijke samenwerking met Luciano D'Onofrio die de bal aan het rollen bracht. Op 24 november stuitte het voorstel van Vanden Stock om met D'Onofrio te gaan samenwerken op heel wat verzet binnen de raad van bestuur. Het was de eerste keer van de voorzitter zo veel tegenkanting kreeg. Vanden Stock wilde van D'Onofrio niet de nieuwe sterke man maken, maar zag in hem wel de voetbalspecialist die paars-wit nodig heeft.

Deze zaak zette Vanden Stock aan het denken over zijn toekomst als Anderlecht-voorzitter. Volgend jaar wordt hij er zeventig en over vijf à tien jaar zou hij de fakkel doorgeven. De 49-jarige Alexandre Van Damme van Inbev geniet hiervoor zijn voorkeur. Van Damme bezit momenteel 2,5 procent van de aandelen van Anderlecht. Vanden Stock hoopt Van Damme de komende jaren te kunnen overtuigen om hem op te volgen als voorzitter van Anderlecht.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.