"Afwezigheid van Biglia is een groot probleem"

MAANDAG, 12 DECEMBER 2011, 15:08 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

In zijn maandagse voetbalbabbel op Radio 1 gaat journalist Peter Vandenbempt vandaag in op de mindere periode van Anderlecht. Paars-wit haalde de laatste weken slechts 7 op 15. Vandenbempt ziet hiervoor verschillende oorzaken.


"Van het frisse, zelfverzekerde voetbal van de voorbije maanden was in Mechelen weinig overgebleven", zo merkte Vandenbempt op. "Met een beetje meeval had een overwinning er wel ingezeten, maar het heeft al meeval gehad, in Westerlo of Waregem bijvoorbeeld."

"Ik denk dat er verschillende elementen zijn. Veel bepalende spelers zijn uit vorm: Canesin, Suarez en Jovanovic. De defensie is niet meer zo onverzettelijk en Mbokani laat op zich wachten. Maar vooral de afwezigheid van Biglia is een groot probleem op het middenveld. Hij zorgt voor stabiliteit, recupereert veel en maakt andere spelers, zoals Kljestan, zeer veel beter."

"De cijfers zijn te frappant negatief zonder hem om het enkel aan toeval te wijten. Dat was ook zal in Play-off I van vorig seizoen. Blijkbaar is een oplossing vinden moeilijk", zo besluit Vandenbempt.



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.