"Guillaume zal een prima papa zijn"

VRIJDAG, 9 DECEMBER 2011, 13:32 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Guillaume Gillet is één van de opvallendste spelers van Anderlecht dit seizoen. Gazet Van Antwerpen nam hem onder de loep en schetst aan de hand van enkele getuigenissen een portret van de 26-jarige flankspeler.


Gillet, de winnaar
"Guillaume háát verliezen", aldus Westerlo-speler en vriend Rachid Farssi, die nog met Gillet samenspeelde bij Wezet en Eupen. Ook Gillets broer Pierre bevestigt dit: "Er was een spelletje op de PlayStation waarin hij mij nooit kon verslaan. Dan moesten we verder spelen tot hij won!"

Gillet, de goalgetter
Gillet scoorde dit seizoen al zeven keer in de competitie en vier keer in Europa. Vooral zijn sterke infiltraties leveren doelpunten op. "Bij Eupen heeft hij in een seizoen vijftien goals gemaakt als nummer tien en ook als rechtsback bij Wezet scoorde hij blindelings", haalt Farssi herinneringen op.

Gillet, de autofreak
Naast voetbal heeft Gillet nog een grote passie. "Guillaume is een echte autofreak", aldus Farssi. Gillet maakte al enkele testritten op het circuit van Francorchamps en komt goed overeen met Formule 1-rijder Jérôme D'Ambrosio. "Zijn liefde voor snelle wagens komt van vader", aldus broer Pierre. "Van jongs af nam die ons meer naar F1-races en rallywedstrijden."

Gillet, de modebewuste
De haarband, de glimmende lange manen, na de match de trendy muts tot diep over de oren en een modieuze hoofdtelefoon. "Guillaume houdt ervan om er goed gekleed bij te lopen", merkt broer Pierre op. "Mode intereseert hem en shoppen hoort daar natuurlijk bij. Hij let op zijn imago sinds hij op het middelbaar zat." Gillet liep ook al modeshows voor Hugo Boss en Carlo & Fils.

Gillet, de galante
Gillet is ook iemand met het hart op de juiste plaats. "Guillaume zal de mensen altijd helpen en toehappen als fans iets vragen. Hij heeft één groot probleem: hij kan nooit nee zeggen", aldus Farssi. Gillet verliest ook zijn vrienden nietuit het oog: "Als hij in Luik passeert, gaan we vaak samen eten", zegt Farssi nog.

Gillet, de toekomstige papa
Over drie maanden wordt Gillet voor de eerste keer vader. Dit geeft hem vleugels, zo gaf hij onlangs toe. ""Guillaume is nu al zeven jaar samen met Marie", vertelt broer Pierre. "Ze hebben elkaar op de middelbare school ontmoet en sindsdien nooit meer losgelaten. Guillaume zal een prima papa zijn."

Bron: Gazet van Antwerpen



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.