Canesin: "Ik kom weer aan de oppervlakte"

DONDERDAG, 8 DECEMBER 2011, 13:48 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Fernando Canesin hoopt morgen nog eens beslissend te kunnen zijn voor Anderlecht. Tegen KV Mechelen heeft Anderlecht nog een extra motivatie om te winnen: de dood van materiaalman José Lago. "Morgen spelen we voor hem."


"Met de dood van José is de sfeer in de kleedkamer bedrukt", zo vertelt Canesin. "Persoonlijk ervaar ik hetzelfde als bij de dood van mijn vader. Die beelden spoken weer door mijn hoofd. We willen een steun zijn voor zijn vrouw Elena en voor zijn kinderen."

"Trainer bedanken voor het vertrouwen"

Op Mechelen hoopt Canesin morgen opnieuw belangrijk te zijn. Hij begon sterk aan het seizoen, maar kende daarna een diepje (wat niet abnormaal is voor een 19-jarige). "Ik ben me ervan bewust dat mijn prestaties in de laatste wedstrijden een stuk minder waren", zegt hij.

"Ik heb een serieus dipje gekend, maar stilaan kom ik weer aan de oppervlakte. Tegen OHL vond ik mijn prestatie al iets beter, maar ik wisselde nog te veel goeie met mindere momenten af. Tot hiertoe heb ik nog maar één wedstrijd gemist. Ik wil de trainer bedanken voor zijn vertrouwen."

"Jovanovic geeft me vaak onder mijn voeten"

Behalve van Jacobs steekt Canesin ook veel op van Milan Jovanovic. "Hij geeft me vaak 'onder mijn voeten', maar hij heeft me gezegd dat ik zoiets positief moet opnemen en dat ik zeker niet bang moet zijn voor hem."

"Hij raadt me aan geduld te hebben en goed naar hem te luisteren. Ik aanvaard zijn goede raad, maar Jova moet ook begrijpen dat ik af en toe mijn kans moet kunnen gaan en dat zoiets niets altijd lukt", aldus Canesin, die verwijst naar de soms furieuze reacties van Jovanovic als hij niet aangespeeld wordt.

Intussen heeft Canesin nog steeds niet gescoord, maar daar ligt hij niet echt wakker van. "Die goal valt wel. Ik denk eerst aan de ploeg en kijk dan pas naar mezelf. Ik blijf gewoon hard werken om elke match beter te doen."

Bron: Het Laatste Nieuws, Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.