"Patou is snel, doelgericht en heeft techniek"

WOENSDAG, 7 DECEMBER 2011, 13:19 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

De Congolees Patou Kabangu is de eerste wintertransfer van Anderlecht. In Het Laatste Nieuws stelt scout Albert Martens de nieuwe spits voor. "Hij kan met druk omgaan, want die heeft hij ook bij Mazembe", zo weet Martens.


De 25-jarige Patou Kabangu is één van de grote vedette van het voetbal in Afrika. Hij leidde TP Mazembe naar twee titels in de Afrikaanse Champions League en won even vaak de Supercup. Een jaar geleden leidde hij met een doelpunt in de halve finale Mazembe naar de eindstrijd van het wk voor clubs.

Op dat toernooi zag ook Albert Martens hem aan het werk. "Ik zag de match tegen het Mexicaanse Pachuca en het Braziliaanse Internacional. Patou heeft daar telkens fantastisch gespeeld", aldus Martens. "Hij voetbalt vanaf de rechterflank, maar hij kan zowel buitenom gaan als naar binnen komen. Dan scoort hij ook makkelijk."

"Hij is krachtig, snel, beschikt over een goeie techniek én hij is doelgericht", beschrijft Martens de kwaliteiten van de spits. "Hij heeft een actie en een goeie voorzet, hij kan een man voorbij. Maar het is ook een sterke beer, die hard werkt. Als hij de bal niet krijgt, gaat hij hem halen."

Ook in Brussel kon Anderlecht al kennismaken met de kwaliteiten van Patou. Tijdens een stage van Mazembe in Neerpede, maakte hij tijdens een oefenwedstrijd indruk. Hij speelde vanaf de rechterflank en viel op als een sterke speler met veel technisch vermogen.

Door de samenwerkingsovereenkomst met Mazembe zou Anderlecht Patou voor een relatief laag bedrag kunnen binnen halen. Anderlecht volgde ook Alain Dioko Kaluyitaki, maar die komt voorlopig niet.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.