Overzicht: de Congolezen van Anderlecht

WOENSDAG, 7 DECEMBER 2011, 13:10 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Patou Kabangu is niet de eerste Congolees die voor Anderlecht komt voetballen. De voorbije vijfig jaar maakten verschillende jonge spelers de oversteek uit onze ex-kolonie. Het Laatste Nieuws brengt vandaag een overzicht.


Monde Henri Erumba
Aanvaller uit Leopoldville, die van 1959 tot 1961 zes wedstrijden en één doelpunt op zijn conto schreef. Verhuisde daarna naar Crossing Molenbeek.

Zacharie Konkwe
Aanvaller die tussen 1963 en 1967 acht keer speelde en één keer scoorde. Ging daarna naar Marchienne.

Julien Kialunda
Uitstekende verdediger uit Matadi, die tussen 1965 en 1972 168 wedstrijden speelde voor Anderlecht en vier keer scoorde. Werd vier keer kampioen met Anderlecht en speelde in 1970 in de eerste Europese finale van paars-wit tegen Arsenal. Overleed in 1987 en ligt begraven in Anderlecht.

Eugène Kabongo
Aanvaller uit Kinshasa die in het seizoen 1986-1987 vier goals in dertien wedstrijden maakte voor Anderlecht. Werd met paars-wit kampioen en vertrok dan naar Lyon.

Elos Elonga Ekakia
Gehaald bij Lokeren kwam deze aanvaller tussen 1999 en 2003 aan 35 wedstrijden en elf goals bij paars-wit. Werd in 2000 kampioen met Anderlecht, maar raakte dan betrokken in een auto-ongeval en werd nooit meer de oude.

Dieumerci Mbokani
Kwam net als Patou van TP Mazembe. Speelde in 2006-2007 tien wedstrijden voor Anderlecht en scoorde daarin vijf keer. Vertrok daarna naar Standard, maar keerde deze zomer terug. Dit seizoen maakte Mbokani twee goals in vijf competitiematchen en één in twee Europa League-matchen.

Junior Kabananga
Scoorde vorig seizoen één keer in vijf duels. Tijdens de winterstop werd de aanvaller uitgeleend aan Germinal Beerschot, maar raakte daar zwaar geblesseerd. Revalideert nog steeds.

In dit lijstje zijn enkel spelers opgenomen die ook effectief in actie kwamen voor de eerste ploeg van Anderlecht. De jongeren die de a-kern niet haalden, staan hier niet bij.

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.