Juhasz: "Het was zelfs geen fout"

MAANDAG, 5 DECEMBER 2011, 13:29 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Roland Juhasz moest tegen OHL voortijdig gaan douchen nadat hij de doorgebroken Thomas Azevedo had neergehaald. Dit gebeurde nochtans op een correcte manier. De Hongaar hoopt nu dat het Sportcomité hem geen extra schorsing oplegt.


"Op het moment zelf was ik er al van overtuigd dat ik de bal raakte", aldus Juhasz na de partij. "Nu ik de beelden ook nog gezien heb, ben ik helemaal zeker dat het geen rode kaart was. Het was zelfs geen fout."

Terwijl zijn trainer wel erg kritisch was voor scheidsrechter Geldof, blijft Juhasz mild voor de man. "Ik begrijp de ref natuurlijk wel. Hij moet in een fractie van een seconde beslissen en denkt dat ik Azevedo neerhaal. Dan is het normaal dat hij rood trekt. Maar als hij even de tijd neemt om de vierde scheidsrechter te raadplegen, blijf ik op het veld staan."

Juhasz hoopt nu dat het Sportcomité van de voetbalbond hem zijn rode kaart kwijtscheldt. "Ik wil hierdoor geen wedstrijden missen. Ik hoop dat ze inzien dat ik zwaar genoeg gestraft ben geweest."

Tot slot sprak de verdediger ook nog even over de wedstrijd zelf. Tegenstander OHL kan op weinig sympatie rekenen. "Wat Leuven vandaag op de mat heeft gelegd, is werkelijk ongelooflijk. Dat heb ik nooit eerder gezien. Rupel Boom kwam tenminste naar hier om voetbal te spelen. Deze ploeg niet. Nu verliezen we in totaal vijf punten tegen misschien wel het slechtste team van de competitie."

Bron: Het Nieuwsblad



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.