Davignon: "Kapitaalsverhoging in september"

ZATERDAG, 28 AUGUSTUS 2021, 08:29 - emjomi
Anderlecht-Online No Image Found

INTERVIEWS Minderheidsaandeelhouder Etienne Davignon zei begin deze week nog dat de kapitaalsverhoging niet dringend was, op RSC Anderlecht verslikte men zich in hun koffie. Davignon herpakt zich nu en zegt dat de nodige kapitaalsinjectie er komt in september.

In april werd de kapitaalsverhoging door iedereen goedgekeurd in juni zou ze bekrachtigd worden. Alleen bleef die bekrachtiging uit, het was zogezegd niet meer dringend door de verkoop van Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga.

Begin deze week raakte bekend dat ze er maar zou komen in december, Davignon verdedigde die beslissing, maar moet daar nu op terug komen. "We gaan de kapitaalsverhoging nu doorvoeren in september. Het is niet onze bedoeling om de club in moeilijkheden te brengen met eventuele straffen die dreigen. De club was blijkbaar in paniek maar dat was nergens voor nodig. Het is nooit onze bedoeling geweest om de toekomst van de club in gevaar te brengen door werkloos te blijven toekijken."

Europese uitschakeling

In april is er overeengekomen dat eigenaar Marc Coucke 37 miljoen schulden zou omzetten naar kapitaal. Daarbovenop zou er nog eens 25 miljoen euro extra kapitaal voorzien worden door alle bestuursleden samen. "Of dat het plan blijft gaan we wel eens moeten bekijken. Er zijn ondertussen andere factoren die een rol spelen zoals de Europese uitschakeling. Die was jammerlijk. Maar paniek is nergens voor nodig, het komt snel in orde."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.