Grün: "Anderlecht maakt kans op finale"

ZONDAG, 4 DECEMBER 2011, 10:43 - Garrincha
Anderlecht-Online No Image Found

Anderlecht is samen met Real Madrid de enige ploeg die Europees zijn vijf poulewedstrijden al won. "Dat is toch veelzeggend", zo zegt Georges Grün hierover. "Het is niet vanzelfsprekend om een perfect rapport af te leveren."


"Je zou kunnen verwijzen naar de kwaliteit van tegenstanders als AEK Athene en Sturm Graz", aldus Grün in Het Belang van Limburg. "Maar toch, je moet het maar doen. "De sterke groepsgeest van Anderlecht is zeker niet vreemd aan dit succes."

In 1990 was Grün erbij toen Anderlecht zijn laatste Europese finale speelde. Voorzitter Roger Vanden Stock droomt er dit jaar opnieuw van. Kan het? "Als je de finalisten van de voorbije jaren in de Europa League een voor een afgaat dan maakt Anderlecht zeker een kans."

"In het voetbal moet je realist zijn, maar mag je ook dromen. Weet je wat mij nog het meest verbaast? Dat ik eindelijk een gretig Anderlecht aan het werk zie in Europa. Ondanks de blessures is het algemene niveau van de ploeg ook niet gedaald. De kern bestaat niet uit twaalf of dertien spelers. De jongens die daarachter komen bezitten genoeg kwaliteiten en zijn mentaal sterk genoeg om eenmaal op het veld het bankzitten achter zich te laten."



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.