"Transfer Jovanovic is een schot in de roos"

ZATERDAG, 3 DECEMBER 2011, 18:58 - Sporzafanaat
Anderlecht-Online No Image Found

In Het Laatste Nieuws maken VTM Stadion-collega's Marc Degryse en Tom Coninx een stand van zaken op over de voorbije heenronde. De meningen van de analist en de presentator over enkele Anderlechtonderwerpen kan je hieronder lezen.


"Anderlecht mist Vargas niet"

Coninx: "De transfer van Vargas naar Anderlecht deed mij weinig. Hij heeft zich flauw gedragen - niet als een echte sportman. Hij wou weg in Brugge, oké, maar de manier waarop hij het speelde, was vrij kinderachtig. Je zó laten kennen. Vargas was misschien een beetje de kop zot gemaakt door zijn makelaars en door zijn familie, maar je moet een minimum aan waardigheid en klasse behouden, vind ik."

Degryse: "Ik kan mij iets voorstellen bij wat Tom zegt. Vargas mag niet vergeten dat Club hem de kans gaf in Europa. Anderzijds: hij spreekt de taal niet, is eigenlijk nog niet volwassen, en hij handelde onder invloed van zijn entourage - het was niet makkelijk voor Vargas, kan ik me inbeelden."

"Chapeau voor Van Holsbeeck"

Coninx: "Uitgefloten worden op je eigen fandag, c'est pas évident. Dan moet je durven stellen: Chapeau, Van Holsbeeck, hoe jij in de weken en maanden daarna koel bent gebeleven en het hoofd boven water hield."

Degryse: "Van Holsbeeck heeft het goed gedaan. Legear kwijt, maar vooral de transfer van Jovanovic is een schot in de roos. Jovanovic is de leider die deze groep nodig had. Hij speelt heel veel matchen en toch blijft hij fysiek overeind. Anderzijds mag Van Holsbeeck nog wat meer kuisen in die kern - het werk is niet af. Plus: ze moéten kampioen worden - zeker na het debacle van vorig seizoen."

Coninx: "Communicatie is een beetje mijn dada, en wat dat betreft zijn Van Holsbeeck en Anderlecht top: op de juiste momenten spreken, altijd met een inhoudelijk sterke boodschap, en met de gave om te kunnen omgaan met de kritiek."

"Suarez is de beste"

Degryse: "Suarez stak er in deze heenronde bovenuit. Puur technisch, sportief gezien, was hij de beste. Vadis is ook wel belangrijk geweest voor Club Brugge, maar Suarez was nog net ietsje beter. Vergeet niet dat hij ook Europees helemaal doorbrak."

Coninx: "Voor Suarez ga ik naar het stadion. Leuke voetballer, geweldige acties, indrukwekkende versnelling, scoort mooie goals, zet mannetjes in de wind...: top."

Degryse: "Het is bovendien een jongen met een goede mentaliteit. Hij is niet iemand die naast zijn schoenen loopt, en hij ligt goed bij de refs en het publiek - Suarez is een totaalpakket."

Coninx: "Klasse en soberheid in één kampioen. Meer persoonlijkheid dan een Kevin Pauwels, maar Suarez is evenmin een tafelspringer."

Degryse: "Van mij mag Suarez de Gouden Schoen winnen."

Bron: Het Laatste Nieuws



Nieuwsreacties zijn tijdelijk niet beschikbaar. We werken aan een volledig nieuwe oplossing die spoedig beschikbaar zal worden gesteld.